როგორ მოვაშოროთ ქათმის ფილეს თეთრი ძარღვები მარტივად

1865

ერთი შეხედვით ქათამი მარტივი პროდუქტია. მაგალითად, ფილე: სუფთა ხორცი, რომელიც მხოლოდ უნდა დაჭრათ ან მთლიანად მოხარშოთ. სამწუხაროდ, მსოფლიოში იდეალური ნივთები არ არსებობს, მაგრამ თქვენთვის შესანიშნავი ხრიკი გვაქვს! ასევე თქვენ გელოდებათ შემწვარი ქათმის მკერდის რეცეპტი.

ზოგჯერ „გასტრონომიის“ რედაქციაც აღშფოთებულია, როგორ? თავისი არსით, ქათმის მკერდში ზედმეტი არაფერი უნდა იყოს, მაგრამ მასში ძვალს ადვილად შეიძლება შეხვდეთ. დღეს გასწავლით, როგორ მოიშოროთ მყესები, რომლებიც ხორცში ხვდება. ასევე გთავაზობთ შესანიშნავ რეცეპტს მკერდის ტაფაზე შესაწვავად და ვიდეოს, როგორ დაამარინადოთ ხორცი მომზადების წინ.

შემწვარი ქათმის მკერდი

დავიწყოთ ხრიკით, შემდეგ კი მომზადებით. თქვენს წინაშეა ქათმის მკერდი და კარგად ხედავთ თეთრ ძარღვებს, რომლებიც მთელ ხორცზე გადის. ეს მყესებია, რომლებიც უნდა მოაშოროთ. რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ აიღოთ დანა და მისი დაჭრა დაიწყოთ, ან ჩვენსავით მოიქცეთ.

თქვენ დაგჭირდებათ ქაღალდის პირსახოცი და ჩანგალი. პირველ რიგში, ხორციდან მყესის ნაწილი გაათავისუფლეთ, რომ მასზე ხელის მოკიდება შეძლოთ. ახლა ჩანგლის პირებში შორის ჩადეთ, ქაღალდის პირსახოცით დაიკავეთ და ამოქაჩვა დაიწყეთ. სასწაული! ხორცი ადგილზე დარჩა, ხოლო მყესები სრულად გამოვიდა! როგორ მოგწონთ? ნახეთ, როგორ აკეთებს ამას მენდი კელნცი, რომელმაც ეს ხრიკი მოიფიქრა.

ქათმის მკერდის რეცეპტი

ფილე მზადაა, რომ შეწვათ. მარტივი რეცეპტით ზუსტად 20 წუთში წვნიან ხორცს მიიღებთ. ამ დროში მარტივი გარნირის მომზადებასაც მოასწრებთ, მაგალითად ფაფის ან მაკარონის. აღარ გავაჭიანურებთ, ინგრედიენტებს გადახედეთ.

თქვენ დაგჭირდებათ:

  • 2-3 ქათმის მკერდი (600 გრ)
  • 1 ლიმონი
  • 1 ჩ/კ ტკბილი პაპრიკა
  • მწიკვი მშრალი ნივრის ფხვნილი
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით
  • წვნიანი, შემწვარი ქათმის მკერდი
  1. ფილე გარეცხეთ და საკმაოდ მსხვილ ნაჭრებად, ზუსტად 20 მმ სისქეზე დაჭერთ. თასში მოათავსეთ და მზა სანელებლები დაუმატეტ. ლიმონიდან ცოტა წვენი გაწურეთ.
  2. სანამ ამ მანიპულაციებს ასრულებთ, ტაფას მცენარეული ზეთი დაასხით და გაახურეთ. ფილეს განსაკუთრებული დამარინადება არ სჭირდება, უბრალოდ კარგად ამოავლეთ.
  3. ხორცის ნაჭრები ცხელ ტაფაზე დადეთ და თითოეული მხრიდან 2-3 წუთით შეწვით. ცეცხლის ინტენსივობის შემცირება არ ღირს. ხორცს ყურადღება მიაქციეთ, დიდხანს არ გააჩეროთ და არ გამოაშროთ. შემწვარი ქათმის მკერდი მზადაა!

რედაქციის რჩევა

პირადად ჩვენ ამაზე გავჩერდებით. ჩვენ ყველაფერი გვაწყობს და ტრაპეზი სადაცაა დაიწყება. რა შეგვიძლია გირჩიოთ? გამოიყენეთ საყვარელი სანელებლები, მკერდი მთლიანად მოამზადეთ, სხვა რიტუალი შეასრულეთ, მაგრამ მყესების მოშორება არ დაგავიწყდეთ. მათგან მხოლოდ კბილებს გაიფუჭებთ. თუ მშიერი არ ხართ, მაშინ ოლგა პეპსუევის მარინადის რეცეპტი ნახეთ, ძალიან კარგი გამოვა. გირჩევთ!

კარგ მადას და განწყობას გისურვებთ! აუცილებლად სცადეთ და შთაბეჭდილებები კომენტარებში გაგვიზიარეთ!