როგორ მოვამზადოთ ხორცის რულეტი ტაფაზე

1015

ხორცის რულეტი ტაფაზე – კიდევ ერთი მტკიცებულება, რომ მექსიკური სამზარეულო ნამდვილად საოცრებაა. კერძი გამოდის წვნიანი, ნოყიერი, პიკანტური და ცხარე.

ორიგინალურ რეცეპტში გამოყენებული ღორის და საქონლის ხორცი. უმჯობესია გამოიყენოთ დაძველებული პური. ამ შემთხვევაში კერძი გამოდის წვნიანი.

ინგრედიენტები

  • საქონლის ფარში 500გ
  • ფუნთუშა 1 ცალი
  • ბულგარული წიწაკა 3 ცალი
  • კვერცხი 1 ცალი
  • არაჟანი 1 სუფრის კოვზი
  • წითელი დაფქული წიწაკა 2 ჩაის კოვზი
  • შავი დაფქვული წიწაკა გემოვნებით
  • სოუსი მარინარა 200მლ
  • რძე 50მლ
  • ხახვი 2 ცალი
  • პომიდვრის პასტა 1 სუფრის კოვზი
  • ხორბლის ფქვილი 50გ
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება

1.ფუნთუშა ჩაალბეთ რძეში. როცა დარბილდება გადაურიეთ ფარშს.

2.დაჭერით ბულგარული წიწაკა და 1 ხახვი, მოთუშეთ ერთად.

3.ფარშს დაუმატეთ ხახვი, წიწაკა და სანელებლები. კარგად მოურიეთ.

4.მოამზადეთ ფარშის ბურთულები და გააბრტყელეთ. მოათავსეთ შიგთავსი და შეკარით კონვერტისებურად.

5.ამოავლეთ რულეტები ფქვილში და შეწვით ტაფაზე. დაუმატეთ პომიდვრის პასტა, მარინარა და წყალი. დააფარეთ თავსაფარი და მოთუშეთ დაბალ ცეცხლზე.

6.ბოლოს დაუმატეთ არაჟანი.

გემრიელად მიირთვით!