როგორ მოვამზადოთ ყვავილოვანი კომბოსტო კლიარის გარეშე: ცხარე სტეიკი ვახშამზე და გარნირი

1914

მიუხედავად იმისა, რომ სიტყვა სტეიკი ითარგმნება, როგორც ხორცის ნაჭერი, უკვე დიდი ხანია კლასიკური ძროხის ხორცის კულინარიულ გაგებას გასცდა. მას შემდეგ, რაც ამ სიტყვით შემწვარი ღორის და ფრინველის ხორცი მოიხსენიეს, პროცესის შეჩერება შეუძლებელია. შედეგად, სხვადასხვა პროდუქტების გამოყენებით უამრავი რეცეპტი გვაქვს, რომელიც გრილზე დამუშავებას ექვემდებარება. ყვავილოვანი კომბოსტო ერთ-ერთი მათგანია.

ეს თეთრი თანაყვავილედი უბრალოდ გრილისთვის არის შექმნილი: ერთი თავიდან რამდენიმე სტეიკის გაკეთებას შეძლებთ. სწორად შერჩეული სანელებლების დახმარებით ნაზი რბილობის სრულად გარდაქმნას შეძლებთ. დღეს გიამბობთ, თუ როგორ მოამზადოთ ყვავილოვანი კომბოსტო ტაფაზე.

ინგრედიენტები:

  • 1 თავი ყვავილოვანი კომბოსტო
  • 1 ჩ/კ კოჭა
  • 3 ს/კ მზესუმზირას ზეთი
  • 1 ჩ/კ თავშავა
  • 0,5 ჩ/კ კურკუმა
  • 0,5 ჩ/კ მარილი
  • შავი წიწაკა გემოვნებით
  • 2 პომიდორი
  • 1 ხახვი
  • 1 ს/კ მდოგვი
  • 100 გრ არაქისი

მომზადება:

1. ყვავილოვანი კომბოსტო გარეცხეთ, ფოთლები მოაშორეთ და სტეიკისთვის 2-2,5 სმ სისქეზე დაჭერით.

2. ახალი, გახეხილი კოჭა თავშავს, შავ წიწაკას, კურკუმას და მარილს აურიეთ. ზეთი დაუმატეთ და აურიეთ. სტეიკები ნარევში ამოავლეთ, ტაფაზე დააწყვეთ და მეორე მხარეს წაუსვით. ორივე მხრიდან ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით.

3. სანამ სტეიკი იწვება, სოუსი მოამზადეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში პომიდორი და ხახვი 10 წუთით აცხვეთ. პომიდორი გაასუფთავეთ და ბოსტნეული დააბლენდერეთ. მდოგვი და მარილი გემოვნებით დაუმატეთ.

4. სტეიკს სოუსი მოასხით და დაქუცმაცებული არაქისი მოაყარეთ. გემრიელად მიირთვით!

ეს რეცეპტი შეფ-მზარეულის, სანტიაგო ლასტრის საფირმო კერძზეა დაფუძნებული და საინტერესოა იმით, ღუმელის ჩართვა საჭირო არაა. ორიგინალ რეცეპტში არაქისთან ერთად კაკალი კეშიუ გამოიყენება, ხოლო ვეგეტარიანული სტეიკი მჟავე ვაშლის ბალიშზე იდება. ჩვენი რეცეპტი უნივერსალობით კარგია: კერძი მსუბუქი ვახშმის ან ხორცის გარნირის სახით სუფრაზე გაიტანეთ. კიდევ ერთი კარგი ბონუსი – კერძი შეეფერება მათ, ვინც მკაცრ დიეტაზე იმყოფება.