როგორ მოვამზადოთ ლორი ღუმელში

1873
Baked meat with orange fruit jam and allspice

ლორის მომზადება სახლის პირობებში ყველანაერი ხორცისგან შეიძლება. არის მხოლოდ 2 ნიუანსი, თქვენ უნდა გქონდეთ ნიტრიტის მარილი და კოლაგენის გარსი, რომელიც იყიდება სპეციალიზირებულ მარაზიებში. უგემრიელესი ლორის მომზადება სულ რაღაც 2 დღეშ შეიძლება.

მიღბული შედეგით ნამდვილად აღფრთოვანდებით. არ ააქვს მნიშვნელობა რომელ ხორცს გამოიყენებთ, ქათმის ლორიც ძალიან გემრიელი გამოდის.

ინგრედიენტები

  • 650გ ხორცი (ჩვენ ავიღეთ ინდაური)
  • 350გ იხვი (ორი საეობა ხორცით უფრო გემრიელია)
  • 5გ ნიტრიტის მარილი
  • 20სმ სამზარეულოს ძაფი
  • კოლაგენის გარსი
  • 1,5გ მარილი
  • 1,5გ ნივრის გრანულები
  • 1,5 წიწაკების ნარევი
  • 100მლ წყალი

მომზადება

1.მოაზამდეთ ყველა პროდუქტი. დაჭერით ფილე ფირფიტებად.

2.ხორცი მოათვსეთ ღრმა ჯამში და დაუმატეთ ნიტრიტის და ჩვეულებრივი მარილი. 20 წუთის განმავლობაშ ხელის მეშვეობით ხორცს კარგად შეაზილეთ მარილი. საბოლოოდ ხორცი უნდა გახდეს წებოვანი.

3.როცა ხორცი ფარშს დაემსგავსება მოათავსეთ მაცივარში.

4.რამდენიმე ღამის შემდეგ გამოიტანეთ ფარშ მაცივრიდან და დაუმატეთ წყალი, მარილი და წიწაკა. ურიეთ სანამ ხორცი არ შეიშრობს წყალს. გარსს მოაჭერით 40სმ ჩაალბეთ 40 გრადუსზე გაცხელებულ წყალში 20 წუთი.

5.ამოავსეთ გარსი ფარშით და შეკარით ორივე მხრიდან. გამოაცხვეთ 80 გრადისზე 3 საათი.

6.გამოცხობის შემდეგ გააგრილეთ ყინულით და მოათვსეთ რამდენიმე დღე მაცივარში.

სულ ეს იყო, როგორც ხედავთ ლორის მომზადება სახლის პირობებშ უმარტივესია. რაც მთავარია არ შეიცავს კონსერვანტებს და 100% ნატურალურია.

ყოველ ჯერზე ლორი გამოგივათ მეტად დახვეწილი და გემრიელი. მოამზადეთ ჩვენთან ერთად და არ შეუშინდეთ ექსპერიმენტებს. გემრიელად მიირთვით!