რა შეიძლება მოვამზადოთ ქათმის მკერდიდან

2140

ბევრი დიასახლისი ამბობს, რომ ქათმის მომზადებული ქათმის მკერდი ძალიან უხეში და მშრალია, და ხშირ შემთხვევაში ეს მართლაც ასეა, მაგრამ თუ მას ამ რეცეპტით მოამზადებთ, ქათმის მკერდი ძალიან წვნიანი, რბილი და წარმოუდგენლად გემრიელი გამოგივათ.

არ გჯერათ? მაშინ, მოდით, ერთად მოვამზადოთ გემრიელი ქათმის მკერდი მარტივი მეთოდით.

ინგრედიენტები

  • 1 ლ წყალი
  • 400 გრ ქათმის ფილე
  • 10 ს.კ. სოიოს სოუსი
  • 100 მლ თეთრი მშრალი ღვინო
  • 2 ჩ.კ. შაქარი
  • სასურველი სანელებლები მარილის გარეშე

მომზადების წესი

1. ყველაზე მთავარი ამ რეცეპტში მისი მომზადების ტექნიკაა, მაგრამ ინგრედიენტიც არანაკლებ მნიშვნელოვანია. თითოეული მათგანი ეხმარება ხორცს, რომ იყოს წვნიანი და რბილი. პირველ რიგში, შეაზავეთ ქათმის ფილე სანელებლებში და გააჩერეთ ნახევარი საათი.

2. შემდეგ შეწვით მკერდი გაცხელებულ მშრალ ტაფაზე, რათა ხორცმა ფერი შეიცვალოს. საკმარისია თითოეული მხარე მხოლოდ 1 წუთის განმავლობაში შეწვათ.

3. ახლა დროა მოამზადოთ ნაზავი, რომელშიც შემდეგ ქათმის მკერდს მოვხარშავთ. ქვაბში აურიეთ წყალი, სოიოს სოუსი, თეთრი ღვინო და შაქარი, კარგად აადუღეთ და ჩაალაგეთ მასში ქათმის მკერდი. დამატებით ადუღეთ მაქსიმალური სიმძლავრის ცეცხლზე და როგორც კი კარგად ადუღდება, მაშინვე გადმოდგით ცეცხლიდან.

4. ფილეს არ სჭირდება ხარშვა, რადგან ყველაფერი ძირს დაილექება. ამიტომ, ნუ შეგეშინდებათ, თუ ხორცი ნესტიანი იქნება, გვერწმუნეთ, ასე იგი უფრო წვნიანი, გემრიელი და რბილი იქნება.

5. შემდეგ ქვაბს დაახურეთ თავსახური და შედგით მაცივარში და დაელოდეთ მის გაცივებას.

სცადეთ ქათმის მკერდის მომზადება ამ იაპონური რეცეპტით და ნამდვილად არ ინანებთ!