მინი-ფუნთუშები მშრალ ტაფაზე: ძალიან ფაფუკია!

616

ამ ფუნთუშებს ეძახიან ბატბუტებს – მაროკული მინი ფუნთუშები ძალაინ მოგეწონებათ.

მათი მომზადება უმარტივესია: მზადდება მშრალ ტაფაზე ზეთის დარეშე. ღუმელში მათი გამოცხობა არ არის რეკომენდირებული.

ამ რეცეპტით მომზადებული ბუნთუშები შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბურგერების მოსამზადებლად, ან როგორც უბრალო პური.

ინგრედიენტები

  • 350გ ფქვილი
  • 0,5-1 ჩაის კოვზი მარილი
  • 250მლ წყალი
  • 1 ჩაის კოვზი მშრალი საფუარი

მომზადება

  1. საფუარს დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი, მარილი და თბილი წყალი. მოზილეთ ელასტიური ცომი.
  2. ცომი გაყავით 2 ნაწილად, გააბრტყელეთ ორივე და ჭიქის მეშვეობით დაჭერით.
  3. გადაიტანეთ ფორმაზე, დააფარეტ თავზე და დაელოდეთ 15-20 წუთი.
  4. გამოაცხვეთ (ზეთის გარეშე) საშუალო ცეცხლზე.

გემრიელად მიირთვით!