კარტოფილის ზრაზები ღუმელში: წვნიანი შიგთავსი ყველაზე ნაზ და რბილ პიურეში

1988

ყოველთვის არ არის საშუალება, ნახევარი სუპერმარკეტი რომ შეიძინო და გემრიელი ვახშამი მოამზადო. მაგრამ ყველას სურს, ასიამოვნოს ოჯახის წევრები, ამიტომ ეძებენ ხელმისაწვდომი კერძების ვარიანტებს.

დღეს ჩვენი რედაქცია გთავაზობთ კარტოფილის ზრაზებს ღუმელში, რომელიც შეგიძლიათ მოამზადოთ გუშინდელი დარჩენილი პიურესგან და ფარშისგან. საჭიროა მხოლოდ დრო გამონახოთ და შექმნათ ეს კულინარიული შედევრი.

ინგრედიენტები

  • 700 გრ კარტოფილი
  • 350 გრ ღორის ფარში
  • 60 გრ კარაქი
  • 200 გრ მაგარი ყველი
  • 50 მლ რძე
  • 50 გრ კამა
  • 2 კვერცხი
  • 1 ც ხახვი
  • 2 კბ ნიორი
  • მარილი, პილპილი გემოვნებით

მომზადება

  1. მოხარშეთ კარტოფილი, მოამზადეთ პიურე, დაუმატეთ 1 კვერცხის ცილა, კარაქი, რძე და სუნელები. მოურიეთ ერთგვარი მასის მიღებამდე.
  2. ფარშში დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, გატარებული ნიორი, მარილი, პილპილი და 1 კვერცხი. კარგად მოურიეთ.
  3. დაჭერით ყველი კუბებად, შეახვიეთ ყოველი ფარშის გუნდებში. ამოავლეთ ხორცის ბურთები პიურეში. საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი, მოათავსეთ ზრაზები. წაუსვით კვერცხის გული ან მოაყარეთ გახეხილი ყველი. შედგით 190 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 40 წუთით.

მიირთვით ზრაზები არაჟანთან, ბერძნულ იოგურტთან ან ნაღების სოუსთან. ხორცის შიგთავსი შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ქამა სოკოთი, კვერცხითა და მწვანილით ან ლორითა და ყველით. მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!