იმ ინგრედიენტთა დუეტი, რომელსაც ვერ წარმოიდგენთ – იაპონელების საყვარელი კერძები

698

მე და ჩემმა დამ გადავწყვიტეთ, რაიმე განსაკუთრებულის და უცნაურის მომზადება. ინგრედიენტებიდან გვქონდა მწნილი კიტრი, ცატა ზეფირი, პური, ვაშლი და ჯემი.

ჩვენ ვიფიქრეთ, რომ ერთმანეთს ძალიან მოუხდებოდა კიტრი და ზეფირი. დღემდე მახსოვს ჩვენი სენდვიჩის გემო.

ჩვენმა რედაქციამ კარგად შეისწავლა და დაამუშავა უცნაური ინგრედიენტების კავშირები.

დღეს ძალიან საინტერესო და უცნაურ სტატიას შემოგთავაზებთ.

უცნაური საკვები

უფრო სწორად, სტანდარტული საკვები, რომელსაც უცხოელები განსხვავებულად მიირთმევენ. მაღაზიებში არსებული პროტუქტები სხვადსხვა ქვეყნებში ერთმანეთისგან გასხვავდება.

დღეს იაპონიამ გაგვაოცა მინანქრიანი მოჭიქული ხაჭოთი.

გამღვალი ჩოკო-პაი არაჟნით

სამხრეთ კორეაში, გამღვალ ორცხობილას თქვეფენ ნაღებთან ერთად და საოცარი დესერტი გამოდია.

 

შემწვარი ყურძენი

ინდოეთში ეს კერძი ძალიან პოპულარულია. სალათებს ძალიან უხდება გარნირად.

კიტრის ტორტი

კიტრის ტორტი – ინდური სამზარეულოს სიამაყეა. საზაფხულო დესერტი ძალიან დიდი პოპულარობით სარგებლობს მთელს მსოფლიოში.

ჩიფსი შოკოლადით

კარტოფილის ჩიფსზე მოსხმული მინანქარი, ხრაშუნა ჩიფსებს საოცრად უხდება.

მოჭიქული ხაჭო

იაპონელებს ძალიან უყვართ მოჭიქული ხაჭო.

მოათავსეთ მიკროტალღურში 10 წამი და შემდეგ დააგემოვნეთ.

ახალი პომიდორი შაქრით

იაპონიაში ძალიან უყვართ შაქრიანი პომიდორი.

მარილიანი ფორთოხალი

ასეთ დიეტს ხშირად იყენებენ ტროპიკულ ქვეყნებში გასაგრილებლად. მარილი ფორთოხალს მეტად წვნიანს ხდის.

თაფლი და კიტრი

უკრაინაში და ფინეთში საკმაოდ პოპულარული კერძია. დამწნილებული კირტი უნდა გათალოთ და მოასხათ თაფლი.

კარაქი თხევად ცომში

შემწვარ კარაქს ჯერ კიდევ 17 საუკუნეთ ამზადებდნენ. ახლა რეცეპტი ასეთია: კარაქი უნდა ამოავლოთ ცომში და შეწვათ ზეთში.

შემწვარი შოკოლადი

გააგრილეთ შოკოლადი, ამაოვლეთ ცომში და შეწვით.

აუცილებლად დააგემოვნეთ!