ზამთრისთვის ვაშლს ყოველთვის ასე ვამზადებ

1720

ზამთარში ყოველთვის მენატრება ვაშლი, ამიტომაც მოვიფიქრე მის ამ მეთოდით შენახვა.

ამ სახის ვაშლით ხშირად ვამზადებ დესერტებს.

ინგრედიენტები

  • 300გ შაქარი
  • 1,3კგ ვაშლი
  • ვანილი გემოვნებით

მომზადება

1.აუცილებლად გამოიყენეთ ჯანმრთელი ნაყოფი.

2.თუ ვაშლი სქელკანიანია, მაშინ გათალეთ. ვაშლი გაჭერით ოთხ ნაწილად, ხოლო შემდეგ გრძლად დააქუცმაცეთ.

3.ღრმა ჯამში მოათავსეთ ვაშლი და შაქარი. შეგიძლიათ მოაყაროთ ვანილიც.

4.გაასტერილეთ ქილები. 30 წუთში დაუბრუნდით ვაშლს. ხილი გადაიტანეთ ღრმა ქვაბშუ და დადგით დაბალ ცეცხლზე.

5.მასის ადუღების შემდეგ ცეცხლზე დატოვეთ 10-15 წუთი. ვაშლი გახდება გამჭირვალე.

6.მიღებული მასით აავსეთ ქილები, დააფარეთ თავსაფარი და შეფუთეთ.

მისი სწორად შენახვა უმნიშვნელოვანესია. ის აუცილებლად უნდა შეინახოთ გრილ ადგილას.

მე მას დესერტების შიგთავსადაც ვიყენებ.

გემრიელად მიირთვით!