გაყინული ხაჭოს ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე – დესერტი, რომელიც ზაფხულს სჭირდება!

966

ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე შავი შოკოლადით, ამაზე უკეთესი დესერტი მე არ მეგულება. მის მომზადება სახლის პირობებშიც შეგიძლიათ, თანაც ძალიან მარტივად და სწრაფად.

ინგრედიენტები ფუძისთვის

  • 200გ ათქვეფილი ხაჭო
  • 30გ რძე
  • 150გ ცხიმიანი ნაღბი
  • 30გ შაქარი
  • 0,5 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
  • 5გ ჟელატინი
  • 120გ მწარე შოკოლადი

მინანქრისთვის

  • 10გ კაკაო
  • 45მლ ცხიმიანი ნაღები
  • 25გ შაქარი
  • 30გ შავი შოკოლადი
  • 1გ ჟელატინი
  • 1 ჩაის კოვზი წყალი

მომზადება

1.დააქუცმაცეთ შოკოლადი. წყლის აბაზანაზე გაათბეთ 50გ ნაღბი 60 გრადუსამდე, დაუმატეთ შოკოლადი. ათქვეფილ ხაჭოს დაუმატეთ ნახევარი შაქარი, კარგად მოურიეთ მასას.

2.რძეს დაუმატეთ ჟელატინი და დაელოდეთ მის ამოფუებას, შემდეგ გაალღვეთ წყლის აბაზანაზე. ეს მასა გადაასხით ხაჭოს მასაში, მოურიეთ და დაუმატეთ ნახევარი კოვზი ლიმონის წვენი.

3.ცალკე ათქვიფეთ 100მლ ნაღები შაქართან ერთად. მიღებული მასა დაუმატეთ ხაჭოს, მოურიეთ. გამოსაცხობ ფორმაში ჩააფინეთ ქაღალდი და მოათავსეთ 150გ მომზადებული მასა. მოათავსეთ საყინულეში 10 წუთი.

4.თქვენ უნდა დაგრჩეთ 85გ კარაქის მასა. მას დაუმატეთ შოკოლადი და მოურიეთ. გაყინული კარაქის მასა გამოიტანეთ მაცივრიდან და მასზე მოათავსეთ შოკოლადიანი კარაქის მასა და ისევ მოათავსეთ მაცივარში.

5.დაუმატეთ შოკოლადის ინგრედიენტები და მოურიეთ. უნდა გამოგივიდეთ მუქი მასა, რომლისგანაც ბოლო ფენა უნდა მოამზადოთ. წაუსვით და მოათავსეთ მაცივარში.

6.მინანქარი

გაალღვეთ ჟელატინი. დააქუცმაცეთ შოკოლადი, კაკაოს დაუმატეთ შაქარი. ჩაასხით ნაღები, მოათავსეთ ცეცხლზე და მოხარშეთ. გააგრილეთ მასა, დაუმატეთ ჟელატინი, მოურიეთ. გამოწურეთ თუშფალანგში და ჩაასხით შოკოლადის მასაში. გაგრილებულ ჩიზქეიქს მოასხით მინანქარი და გააფორმეთ ნიგვზით.

გემრიელად მიირთვით!