გამოცდილი დიასახლისის რჩევები ტაშკენტიდან, მის ღვეზელებზე ლეგენდები დადის!

601

ზამთარში ფროის უმეტეს ნაწილს სახლში ვატარებთ. დრო იხელთეთ და დატკბით სამზარეულოში ფუსფუსით. დღეს ჩვენ ისეთი მარტივი, მაგრამ საოცარი რეცეპტი მოგიმზადეთ, აუცილებლად მოგეწნოებათ!

ამ კერძშიცომის შემდეგ მტავარია სწორად შერჩეული და მომზადებული შიგთავსი.

კომბოსტო ყველით

1.ღვეზელები კომბოსტოთი – ძალიან გემრიელია. წვრილად დაჭერით კომბოსტო და მოათასვეთ ცხელ ზეთიან ტაფაზე. დააფარეთ თავსაფარი და მოთუშეთ.

ამასობაში მოხარშეთ კვერცხი, გააგრილეთ და დაჭერით. კამა, კვერცხი და კომბოსტო გადაურიეთ ერთმანეთს.

ლორი ყველით

2.წვრილად დაჭერით ლორი. გახეხეთ ყველი. მოახრშეთ კვერცხი და დაჭერით კუბიკებად. დუმატეთ წვრილად დაჭრილი კამა.

ბრინჯი კვერცხით

3.მოხარშეთ ბრინჯი. ცხელ ბრინჯს დაუმატეთ კარაქი, დაჭრილი კვერცხი. ბრინჯისა და კვერცხის რაოდენობა შიგთავსში თითქმის თანაბარი უნდა იყოს.

ამ შიგთავსს ძალიან უხდება მწვანილი. კამა, ოხრახუში და მწვანე ხახვი ძალიან კარგ არომატს და გემოს აძლევს. თუ მარილს სოიოს სოუსით ჩაანაცვლებთ, მაშინ თქვენ იდეალურ შედეგს მიიღებთ.

უნივერსალური კარტოფილის შიგთავსი

4.მოხარშეთ კარტოფილი, დაჭყლიტეთ რძესთან და კარაქთან ერთად. კარტოფილის ნახარში შეგიძლიათ გამოიყნოთ ცომის მოსაზელად.

თუ ტკბილი ღვეზელების მომზადება გინდათ, მაშინ გახეხეთ ვაშლი, მოაყარეთ შაქარი და დაჭყლიტეთ. გადაიტანეთ თუშფალანგზე, რათა ჩამოიწრიტოს.

გემრიელად მიირთვით!