ბოსტნეულის ბლინები ფეტას შიგთავსით – საუკეთესო საუზმე მთელი ოჯახისთვის

1938

ეს რეცეპტი განსაკუთრებით მათთვისაა, ვისაც უყვარს დიეტური კერძები, ბოსტნეული, ყველი ფეტა. ეს ყველაფერი ერთად ღუმელში გამომცხვარი მთელი ოჯახისთვის იდეალური საუზმე იქნება. ეს კერძი სურნელოვანი და ჯანსაღია. ბოსტნეული შეიცავს უამრავ ვიტამინს, ყველი კი კალციუმის წყაროა.

ფეტას აქვს სრულყოფილი, ნეიტრალური გემო და კერძს ორიგინალურ გემოს აძლევს. კერძს შეგიძლიათ დაამატოთ კამა, პიტნა ან სხვა მწვანილი. ნიორი სასურველი იქნება არ დაუმატოთ. ეს კერძი სოუსთან ერთად უნდა მიირთვათ. გემო არასოდეს დაგავიწყდებათ.

მასალები:

  • ყაბაყი – 1 ცალი.
  • სტაფილო – 1ცალი
  • ხახვი – 0.5-1 ცალი.
  • კამა – 1 კონა
  • ყველი ფეტა – 150 გ
  • კვერცხი – 2 ცალი.
  • ხორბლის ფქვილი – 2-3 ს.კ.

სოუსი:

  • იოგურტი -150 გ
  • ნიორი – 1 კბილი
  • მზესუმზირის ზეთი, მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება:

  1.  გაათბეთ სტაფილო და ყაბაყი. წვრილად დაჭერით ხახვი და კამა.
  2. ყველი ფეტა დაჭყლიტეთ ჩანგლით,, დაამატეთ კვერცხი, ფქვილი, მარილი და პილპილი და კარგად
    აურიეთ.
  3. კარგად შეურიეთ ყველა მომზადებული ინგრედიენტი.
  4. გამოაცხეთ ბლინები. ღუმელი გაახურეთ 180 გრადუსზე და გამოაცხეთ 20-25 წუთი.
  5. სოუსის მომზადება: აურიეთ ნატურალური იოგურტი, დაჭრილი ნიორი, მარილი და მცირე
    რაოდენობით მცენარეული ზეთი.

 

იხილეთ ვიდეო.

მიირთვით ბლინები ამ სოუსით. გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!