ბადრიჯნის უგემრიელესი კერძი

695

ეს ისეთი კერძია, რომელიც არ მბეზრდება არასოდეს.

მე მას სუფრაზე დელიკატესად წარვადგენ, ყველას ძალიან მოსწონს.

ინგრედიენტები

  • ბადრიჯანი 3 ცალი
  • მზესუმზირის ზეთი 5 სუფრის კოვზი
  • მარილი 3 ჩაის კოვზი
  • წყალი 200მლ
  • ძმარი 2 სუფრის კოვზი
  • კამა 50გ
  • ნიორი 3-5 კბილი
  • დაფნის ფოთოლი 3 ცალი
  • შაქარი 0,5 ჩაის კოვზი
  • შავი წიწაკა, სურნელოვანი წიწაკა და კაკალი ქინძი 5გ

მომზადება

1.ბადრიჯანი გარეცხეთ, მოაჭერით ბოლოები. ბადრიჯანი დაჭერით ფირფიტებად და მოათავსეთ ჯამში. მოაყარეთ მარილი.

2.ნახევარი საათის შემდეგ გარეცხეთ ბადრიჯანი და გააშრეთ. ტაფაზე გააცხელეთ 2 სუფრის კოვზი ზეთი.

3.მასში შეწვით ბადრიჯანი ორივე მხრიდან. მზა ბადრიჯანი მოათავსეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა გამოიყოს ზედმეტი ცხიმი.

4.ამასობაში მოამზადეთ მარინადი. დააქუცმაცეთ კამა. მოაყარეთ 1 ჩაის კოვზი მარილი. მოურიეთ ხელით. დაუმატეთ დაჭყლეტილი ნიორი. მოურიეთ.

5.ქვბაში ჩაასხით წყალი, 3 სუფრის კოვზი ზეთი და ძმარი. მოურიეთ და დაელოდეთ წამოდუღებას. მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და დარჩენილი სანელებლები.

6.ისევ მოურიეთ მარინადს და წამოადუღეთ. მიღებული მასა მოასხით კამას. მარინადი მოასხით ბადრიჯნის თითოეულ ფენას.

7.დააფარეთ პაკეტი. შეინახეთ მაცივარში მთელი ღამე. მზა ბადრიჯანი დაახვიეთ რულეტისებურად და შეინახეთ ქილებში. დარჩენილი მარინადი ისევ წამოადუღეთ.

8.ქილაში არსებულ ბადრიჯანს მოასხით მარინადი. დაელოდეთ გაგრილებას.

გემრიელად მიირთვით!