აჯაფსანდალი. ქართული სამზარეულოს სიამაყე

1587

აჯაფსანდალი – ჩემთვის ეს სიტყვა საფზულის სინონიმია, რადგან ცხელ ამინდებში მას ძალიან ხშირად ვამზადებ.

აჯაფსანდალი – ქართული კერძია. მისი მომზადება ჩვენი რეცეპტით ძალიან გაგიადვილდებათ.

ინგრედიენტები

  • 3 ბადრიჯანი
  • 6-8 საშუალო კარტოფილი
  • 2-3 ბულგარული წიწაკა
  • 1 ხახვი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 500გ პომიდორი ჩერი
  • ქინძი და ოხრახუში

მომზადება

1.პირველ რიგში გაასუფთავეთ და დაჭერით ბოსტნეული.

2.შეგიძლიათ დაჭრათ თქვენი გემოვნებით.

3.მე ვჭრი დიდ ნაჭრებათ, მაგრამ ვთლი.

4.შემდეგ ისინი მოათავსეთ ღრმა ჯამში და დაასხით წყალი 15 წუთი. როცა მითითებული დრო გავა, გადაასხით წყალი და დაიწყეთ კარტოფილის დამუშავება.

5.ყველაფერი ძალიან მარტივია. დაჭერით კარტოფილი.

6.დაიწყეთ შეწვა. 5-7 წუთის შემდეგ დაუმატეთ ბადრიჯანი, ბულგარული წიწაკა და პომიდორი.

5.5 წუთში თქვენ მიიღებთ რბილ მასას.

6.ბოლომდე არ უნდა მოამზადოთ, რაგდგან მასა ზედმეტად დარბილდეა.

7.გადაიტანეთ ცეცხლიდან, მოათავსეთ ჯამში და დააფარეთ თავზე. იმავე ტაფაზე შეწვით ხახვი.

8.5 წუთში დაუმატეთ წიწაკა, კიდევ 5 წუთის შემდეგ პომიდორი.

9.როცა პომიდორი გამოყოფს წვენს, მაშინ ტაფაზე არსებულ მასას დაუმატეთ კარტოფილი და ბადრიჯანი.

10.ყველა ინგრედიენტის ტაფზე გაჩერება 10 წუთის განმავლბაში მოგიწევთ.

11.როგორც კი კარტოფილი შეიწვება და ბადრიჯანი დარბილდება, გადმოიტანეთ ცეცხლიდან მასა.

12.მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და მწვანილები. მოურიეთ.

გემრიელად მიირთვით!