აი, რა გამოდის ჩვეულებრივი კისელისგან. კულინარიული აღმოჩენა

3572

კისელის ფხვნილისგან მომზადებულმა პეროგმა არაერთი დიასახლისი იხსნა. ის სტუმრებს ლამაზი იერსახითა და მდიდარი გემოთი გაახარებს, თქვენ კი მომზადების სისწრაფით. შეურიეთ რამდენიმე ბიუჯეტური ინგრედიენტი და გამოგივათ ღრუბლის მსგავსი ფაფუკი ნამცხვარი.

პეროგის ფერი დამოკიდებულია იმაზე, თუ როგორ კისელს გამოიყენებთ. გირჩევთ ალუბლის, მარწყვის ან ჟოლოს კისელს, თან უფრო არომატულიც გამოვა.

ინგრედიენტები

  • 250 გრ კისელის ფხვნილი
  • 3 კვერცხი
  • 3 ს.კ. ფქვილი
  • 10 გრ გამაფხვიერებელი

მომზადება

  1. დაჭყლიტეთ კისელის ფხვნილი, გაცერით ფქვილთან და გამაფხვიერებელთან ერთად.

2. ცალკე თასში ათქვიფეთ კვერცხი კარგად, ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილისა და კისელის ფხვნილს. კარგად მოურიეთ.

3. საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი, მოაყარეთ ფქვილი და დაასხით თხელი ცომი. შედგით 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში და გამოაცხვეთ დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გამოიღეთ, დააფარეთ პირსახოცი და დატოვეთ 10 წუთით.

მიირთვით პეროგი ჩაისთან ერთად, ან გაჭერით შუაზე და წაუსვით კრემი ან ჯემი: შესანიშნავი ბისკვიტია ტორტისთვის. გაუზიარეთ ეს რეცეპტი მეგობრებს!