აი რატომ უნდა გამოვაცხოთ კარტოფილის პიურე

1459

თუ ფიქობთ რისი მომზადება შეიძლებლა კარტიფილით და ხორცით? მაშინ ეს რეცეპტი აუცილებლად წაიკითხეთ.

დღეს ჩვენ ერთად მოვამზადებთ ესტონეთის ნაციონალურ კერძს. ეს არის განსხავებული და უგემრიელესი კარტოფილის ცხობილა, რომელიც ძალიან მერტივი მოსამზადებელია.

თუ ამ კერძის მომზადების შემდეგ კარტოფილი მოგრჩებათ, მისგან მოამზადეთ ოლადები. ესეიგი თქვენ ერთი ინგრედიენტით შეგიძლიათ ორი უგემრიელესი კერძის მომზადება.

როგორ მოვამზადოთ კარტოფილი და ხორცი

ინგრედიენტები

  • 500გ ღორის ხორცი
  • 1კგ კარტოფილი
  • 1 კვერცხი
  • 100გ არაჟანი
  • 150მლ რძე
  • 5 სუფრის კოვზი ფქვილი
  • 3 სუფრის კოვზი კარაქი

მომზადება

1.პირველ რიგში კარგად გარეცხეთ კარტოფილი და ქერქიანად მოხარშე.

2.გააგრილეთ კარტოფილი, მოაშორეთ ქწრქი, დაჭერით და მოათავსეთ ჯამში.

კარტოფილს დაუმატეთ არაჟანი და რძე. კარგად მოურიეთ და დჭყლიტეთ მასა.

3.ამის შემდეგ ჯამში მოათავსეთ 3 სუფრის კოვზი ფქვილი, მარილი და კვერცხი, კარგად მოუირეთ მასას.

4.ახლა კი მივხედოთ ხორცს. კარგად გარეცხეთ ღორის ხორცი და დაჭერით.

ტაფაზე გაალღვეთ კარაქი და ხორცი შეწვით 20 წუთის განმავლობაშ. უმჯობესია შეწვათ დაბალ ცეცხლზე, რათა არ დაგეწვათ.

5.როცა ხორცი მომზადდება, მას გარს პიურე შემოაკარით და დაამრგვალეთ. ამ პროცედურის შემდეგ ბურთულები ამოავლეთ ფქვილში.

6.ბოლოს გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი და მასზე მოათვსეთ ფორმირებული ხორცი.

გამოაცხვეთ 30 წუთი 180 გრადუსზე.

ასევე შეგიძლიათ გამოსაცხობ ფორმაზე პირველ ფენად მოათავსოთ ხორცი, ხოლო მეორე ფენა კარტოფილი და ზემოდან მოაყარეოთ ფქვილი. ასეთი სახითაც ძალაინ ორიგინალური გამოდის.

გემრიელად მიირთვით!