ყაბაყი ავღანურად: ხემსი რომელიც შესანიშნავად ეხამება ხორცს

0
227

ყაბაყისგან უამრვი კერძი თუ ხემსი მზადდება, მას ამარინადებენ კიდეც, ამატებენ სხვადასხვა ცომეულში. ვისაც ყაბაყი არ უყვარს, უბრალოდ არ იცის მისი მომზადება.

ბორანი კადუ ან ყაბაყი ავღანურად – ყაბაყის კერძის კიდევ ერთი შესანიშნავი რეცეპტია. ეს გახლავთ აღმოსავლური ხემსი, რომელიც სხვადასხვანაირად მზადდება. ჩვენს ვარიანტში განსაკუთრებული ინგრედიენტები არ არის საჭირო: მოამზადეთ ტრადიციული ავღანური ხემსი ხელთ არსებული პროდუქტებისგან.

ინგრედიენტები

  • 1 ც ყაბაყი
  • 3 ც პომიდორი
  • 150 გრ ხაჭო
  • 1 ც წიწაკა ჩილი
  • 3 კბ ნიორი
  • 1 ს.კ. ზეთი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება

1. დაჭერით ყაბაყი 1 სმ რგოლებად და შეწვით ზეთში ორივე მხრიდან.

2. წვრილად დაჭერით პომიდორი, დაუმატეთ 1 კბ წვრილად დაჭრილი ნიორი, მარილი და მოთუშეთ.

3. ქვაბში ფენა-ფენა მოათავსეთ ყაბაყი და პომიდორი, მოაყარეთ დაჭრილი წიწაკა, მოთუშეთ 15 წთ განმავლობაში.

4. სოუსის მოსამზადებლად ხაჭოს დაუმატეთ ცოტაოდენი კეფირი ან წყალი და დაჭყლიტეთ ჩანგლით, დაუმატეთ მარილი და წვრილად დაჭრილი 2 კბ ნიორი.

ყაბაყს სოუსით როგორც წესი თხელ ლავაშთან მიირთმევენ. მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!

პასუხის გაცემა

გთხოვთ დაწერეთ კომენტარი!
გთხოვთ ჩაწეროთ თქვენი სახელი