თურქული ბაზლამა რძეზე – დაუვიწყარი თურქული სამზარეულოს გული!

0
958

თურქული სამზარეულო, ჩემი სუსტი წერტილია, ამის თქმა თამამად შემიძლია. მათ ტკბილეულზე უბრალოდ გონებას ვკარგავ. თურქეთიდან ჩამოსვლის შემეგ, ბაზლამას სახლშიც ძალიან ხშირად ვამზადებ.

თქვენ დაგჭირდებათ, მხოლოდ 4 ინგრდიენტი. ეს კერძი ძალიან მარტივად და სწრაფად მზადდება.

ინგრედიენტები

  • რძე 180მლ
  • წყალი 180მლ
  • საფუარი 10გ
  • ხორბლის ფქვილი 550გ
  • მარილი 1 ჩაის კოვზი
  • კარაქი 75გ
  • ოხრახუში 15გ
  • ნიორი 1 კბილი

მომზადება

1.ღრმა ჯამში მოათვსეთ ოთახის ტემპერატურის რძე. მასში გახსენით საფუარი, მარილი და ფქვილი.

2.მოზილეთ რბლი ცომი, უნდა გამოვიდეს საკმაოდ წებოვანი. დაელოდეთ 1,5 საათი ამოფუებას.

3.მზა ცომი ჩაზილეთ და გაყავით 4 ნაწილად. გააბრტყელეთ. კარგად გააცხელეთ ტაფა, არ დაასხათ ზეთი.

4.შეწვით 1-1 წუთი ორივე მხრიდან. გაალღვეთ კარაქი, დაუმატეთ მარილი და დაჭყლეტილი ნიორი.

5.მოაყარეთ მწვანილი და მოურიეთ ინგრედიენტებს. ეს მასა წაუსვით მზა კერძს.

გემრიალდ მიირთვით!

პასუხის გაცემა

გთხოვთ დაწერეთ კომენტარი!
გთხოვთ ჩაწეროთ თქვენი სახელი